th@ofr.no | 24 mars 2019

En viktig røst i øst!

Du er her: Forside
kart


Daglig leder’s hjørne.

jule 2018 (2)

Fokuset vårt i høst har uten tvil vært arbeidet med å få Statnett til å sende inn konsesjonssøknaden for 420 Kv kraftlinja inn til Øst-Finnmark.Det er en rivende utvikling i Øst-Finnmark både på fiskeri, oppdrett, mineraler og turisme. Reservekapasiteten vi har i nettet i dag vil, hvis utviklingen går slik vi forventer, bli spist opp av nytt forbruk i løpet av noen få år. Det kan vi ikke leve med.

2018-12-18

Det er et nasjonalt ansvar å sikre mobildekning og nødnett

Uttalelse Ekomutfall i Øst-Finnmark - kunne fått fatale konsekvenser - Justisministeren må på banen.

tor-mikkel-wara_500x500

Noe lignende kunne aldri skjedd i mer sentrale strøk av landet uten at regjering og Storting hadde grepet inn øyeblikkelig. Øst-Finnmark Regionråd mener folk i regionen nå har krav på å bli tatt alvorlig og ber om at justis- og beredskapsministere Tor Mikkel Wara tar meg seg Telenor og kommer til Båtsfjord for å fortelle hvordan han tenker å sørge for at vi i framtiden skal unngå den totalt uakseptable situasjonen vi opplevde på fredag.

2018-12-03

Uttalelse/Pressemelding 15.11.2018

Murmansk 2

Øst- Finnmark Regionråd besøkte Murmansk denne uka. – Det er svært viktig for oss å bidra til utvikling av samarbeidet på tvers av grenser i nord, sier leder Robert Jensen

2018-11-15

Høringsuttalelse om tiltak for å redusere ulovlig fangst og omsetning av kongekrabbe

Øst-Finnmark Regionråd er et fellesorgan for kommunene Lebesby, Gamvik, Berlevåg, Båtsfjord, Vardø, Vadsø, Sør-Varanger, Nesseby og Tana for koordinering av enkeltsaker og samarbeidsforhold for øvrig herunder interkommunale løsninger.

2018-10-29