Geir Knutsen (bildet) i Båtsfjord kommune er tilbake i ordførerstolen for en ny periode.

Kommunevalget i høst har ført til endringer i de politiske topp-posisjonene i kommunene. Noen ordførere takket for seg, andre rakk ikke helt opp i valget. I kommende periode blir det derfor en del nye navn og fjes i regionrådets rekker.

I ØFRs vestligste kommune, Lebesby, er Stine Akselsen (AP) gjenvalgt. I nabokommunen på Nordkyn, Gamvik, har Inga Manndal (SV) overtatt ordførerstolen etter Marius Nilsen (Ap) som takket av etter en periode. I Berlevåg takket Janne Andreassen (Ap) for seg. Dermed var det duket for nye muligheter. Der var det Høyre og Karstein Schanche som har inntatt ordførerkontoret etter et skikkelig brakvalg.

I Båtsfjord er det "gammelordføreren" som inntar stolen igjen. Geir Knutsen (Ap) er tilbake, etter at sittende ordfører Gunn Marit Nilsen (H) tapte kampen om å få være kommunens fremste politiske tillitsvalgt. I Vardø har det skjedd en skikkelig omveltning. Der hadde APs Rolf Einar Mortsensen gikk beskjed om avgang. Dermed var kontoret åpent for de som stilte til valg. Den kampen var det FrP og Lasse Haughom som vant. Dermed har FrP fått sin første ordfører i Finnmark.

I Vadsø fortsetter Svein Dragnes (Ap) som ordfører en ny periode. Hans andre. I Nesseby er Ap tilbake i lederposisjon med nyvalgt ordfører Knut Store. Han overtar etter Inger Katrine Juuso fra en lokal fellesliste. I Tana fortsetter Ap i ledelsen med Frank M.Ingilæ som ordfører. Hans andre periode.

Vår største kommune i regionrådet er Sør-Varanger. Også der ble det en thriller i valgkampen. Til slutt måtte APs Linda Beate Randal vike sete for Senterpartiets Cecilie Hansen. Dermed har også Senterpartiet fått sin første ordfører i vårt område.

Så snart alle valgt til regionrådet er gjort med tanke på medlemmer fra flertall og mindretall, vil rådet konstituere seg for å velge nytt lederskap. Foreløpig er det ikke fastsatt dato for dette møtet, men forventes gjort innen utgangen av november måned